miercuri, 4 februarie 2015

Pescărușul

Azi, 4 februarie 2015, la Cinemateca Union, editura Litera a oferit cinefililor un regal rusesc, prin proiecția filmului Pescărușul, după piesa de teatru cu același nume a lui A.P. Cehov. Pentru cei care nu au putut fi prezenți, dvd-ul va putea fi cumpărat, începînd cu data de 9 februarie, la prețul de 14,99 lei, împreună cu ziarul Adevărul. Luna februarie va continua cu filmele: Douăsprezece scaune  – o capodoperă a comediei ruse (după romanul lui Ilf și Petrov) și Zilele Turbinilor după piesa omonimă a lui Mihail Bulgakov.

Sala mică a cinematecii Union a devenit, brusc, neîncăpătoare pentru spectatori de toate vârstele, la ora la care a fost programată proiecția filmului, adică ora 18.30. Filmul, în regia lui Iuli Karasik, este o premieră națională, ceea ce îl face mai demn de urmărit, chiar dacă subiectul este cunoscut, publicul român fiind familiarizat cu versiunea românească care poartă același titlu.

Este plăcut să vezi cum acest gen de filme încă mai atrage oameni în sălile de cinema, că nu este nevoie să se ruleze în cinematografele 3D ale diferitor mall-uri. Personal aștept cu nerăbdare și lansarea celorlalte două filme anunțate, și salut încă o dată inițativele editurii Litera, mulțumindu-i pe această cale pentru invitația oferită.

*


Prezentarea filmelor care fac parte din cinematografia rusă a demarat în luna noiembrie 2014, cu filmele Anna Karenina,Dramă la vânătoareZboară cocorii șTigrul alb.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu