vineri, 16 martie 2012

Esoterism

 Patrick Rivere - Sfantul graal - ed.Artemis 2000, 308 pg. - 20 lei

















 Julius Evola - Misterul Graalului ed. Humanitas 2008, 300 pg. -
  20 lei
O foarte interesantă carte, care ar putea foarte bine să stea și în secțiunea Istoria Religiilor. Istoria Graalului, acest consistent subiect literar-artistic este tratat metodic, abordându-se calea istorică, pornind de la primele scrieri poetice ce au vorbit despre pocalul magic și continuând cu încurcatele drumuri printre lojele masonice și școlile așa zis esoterice. Julius Evola, un renumit istoric al religiilor, captivează cititorul prin puterea de a acoperi întreg subiectul. J. Evola vorbește, printre altele, de un întreg arsenal de simboluri care vin odată cu graalul: lancea, călătorul, masa rotundă, piatra, piatra filosofală etc. Citind cartea, ai impresia că această frumoasă istorie, s-a revărsat cândva și a intrat astfel în toate cotloanele vieții noastre. Urme din ea, mai mult sau mai puțin conștiente, se regăsesc în scrierile de azi, în muzică, în arhitectură. Recomand această carte celor ce doresc să se lămurească în privința acestui subiect, nu celor ce caută informații senzaționale referitoare la locul unde se află graalul.
 Rene Guenon -  Scurtă privire asupra inițierii ed. Herald 2008, 295 pg - 20 lei
În această carte sunt incluse toate articolele din revista esoterică Etudes Traditionnelles privind subiectul inițierii. Rene Guenon a fost de mic atras de științele esoterice și ocultie, frecventând oameni precum Papus, dar cu timpul le va considera pseudo-inițiatice. Aprofundează tradiția islamică în care va și muri, și își dezvoltă o viziune religioasă largă, ce cuprinde toate religiile lumii, pe care le vede traversate de un fir unic, numit Tradiție, scris de el tot timpul cu majusculă. Este o interesantă carte a unui om care a deranjat foarte multă lume, în special religia catolică, în timpul vieții sale, dar după moarte notorietatea lui a crescut fulgerător.(VÂNDUTĂ)






 Pascal B. Randolph - Magia sexualis ed Antet 2000, - 15 lei
După lungi călătorii în Europa, unde ia contact cu cercurile spiritualiste,  fiind un medium destul de cunoscut, care a introdus pentru prima oară conceptul de sex magic în America, după ce a studiat mai multe tradiții. A fost susținător al credinței pre-adamiste (credința că oamenii au existat înainte de Adam) pentru care scrie o lucrare foarte fastă, ce a necesitat să facă multe călătorii pentru a strânge informațiile de la sursă. A înființat Fraternitas Rosae Crucis , societate care mai există și astăzi. Cartea Magia Sexualis prezintă aspecte interesante despre puterea de manipulare pe care o poate avea actul sexual și seducția. Pascal B. Randolph a trăi între anii 1825-1875





 Rene Guenon - Drumul cantității și semnele vremurilor ed. Humanitas 1995, 298 pg. - 20 lei
Minienciclopedia înțelepților  ed. RAM 1997 - 15 lei


Sunt incluse în această carte viețile maeștrilor spirituali din secolele XIX-XX. Câteva din personalitățile care apar aici:
Sri Aurobindo, Omraam Aivanhov, Taisen Desimaru (maestru Zen), Julius Evola, Gandhi, Jiddu Krishnamurti, Padre PIO, Papus (Gerard Encausse), Sri Ramakrishna, Rudolf Steiner etc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu