sâmbătă, 16 martie 2013

R_o_m_â_n_i_a

R_o_m_â_n_i_a este o echipă mică, dar MARE. Prin EA, prin cei 11 jucători câți permite jocul de fotbal, trec inimile celor 17 milioane de locuitori (datele recensământului nu s-au afișat încă, și eu, chiar dacă lucrez fix la INS, nu vă pot da amănunte:D).  Prin ce este mică, cred că știm cu toți. Dar prin ce este MARE? Este MARE prin imprevizibilitate, prin acei jucători care, dintr-o modestie dată de micime, izbucnesc și devin embleme pentru cluburile de elită ale lumii (să mai dau exemple?). Pentru că nimeni nu este profet în țara lui, la fel, nimeni nu este jucător MARE în țara lui, în campionatul lui.
Am avut generația de aur, generație la care privim, mai mult nostalgic decât obiectiv, generație care se amestecă și cu primele noastre guri de libertate pe care le-am inhalat, și desigur că ni se pare mai idilică.
Cum să nu ridici mâna pentru băieți, cum să nu izbucnească mândria când reușim (ce-i drept strângând din dinți, dar nu e oare mai frumos?) să dăm bobârnace la dinozaurii europei care cică s-au născut cu o minge în loc de gleznă (iară nu dau exemplu).
Acum, mai nou, băieții noștri sunt asigurați, sunt asigurați că noi, ăștia care așteptăm atât de multe lucruri de la ei stând în fotolii, nu suntem lăsați să îi uităm, să îi trecem la index ca pe niște persoane ce nu mai au cum să ajungă din urmă nu știu ce generație. Și asta datorită unor astfel de campanii inițiate de bloginitiative care ne aduce mingea la mijlocul terenului și ne obligă să jucăm, da, în felul nostru, să jucăm și noi alături de ei. Căci, efervescența noastră dă un plus tonusului lor, pe când doar scuipatul de semințe și bârfa din colț de stradă, nu a aprins nicodată motorul nimănui.

Deci
Hai RoMÂNIA!
articolul participă la campania Transmite un mesaj jucatorilor nationalei inainte de meciul cu Olanda!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu