duminică, 19 octombrie 2014

Cine se deplasează corect, departe ajunge

Orașul (capitală, reședință de județ, localitate, etc.) este așa cum îl facem noi. Este aglomerat pentru că ne încăpățânăm se ne deplasăm cu mașina, toxinele sunt peste limitele admise tot datorită încăpățânării noastre egoiste. Folosirea diversificată a mijloacelor de deplasare prin oraș aduce un plus atât comunității, cât mai ales celor care îl practică.
Pe lângă plusul de sănătate care vine odată cu diversificarea mijloacelor de deplasare prin oraș (plămâni buni, inima bună, circulația sângelui bună), știți ce altceva mai previne? Boala Alzheimer. Cum așa? o să spuneți. Pei, nu lăsăm creierașul să ruleze în mecanisme prestabilite, este sănătos să îl punem la treabă non-stop și variat, să îi dăm mereu alte mișcări de executat, nu doar cele de la volan sau cele de la bicicletă etc. A alege mereu alt drum, alt mijloc de deplasare, presupune variație, variația presupune deschidere psihică. Ceea ce duce la capacitatea noastră de a fi apți la evenimente neașteptate, apți să facem față unor condiții de stress. O să fim contra celor mulți la început. Dar asta nu-i bai, noi să ne vedem de ... drumurile noastre.

Ești și tu de acord cu aceste principii? Susții folosirea echilibrată a mijloacelor de transport în orașul tău? Pentru că în ultima vreme revoluțiile încep pe facebook, deja s-a creat o pagină dedicată acestui mod de deplasare. Fă o poză (acolo spune selfie) care crezi că explică cel mai bine conceptul de deplasare prin oraş printr-un mix de mijloace de transport şi urc-o în aplicaţia Do The Right Mix. 
Poți fi un câștigător!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu