miercuri, 22 octombrie 2014

Igiena la îndemâna oricui


Societatea de astăzi a devenit o mare familie care frecventează mall-urile, hypermarket-urile, restaurantele, dar și muzeele, sălile de expoziții, sălile de teatru și film, etc. Cu toții ne așteptăm la cele mai bune servicii, dar în același timp, și la cele mai bune condiții de igienă. Curățenie, aerisire, servicii impecabile în toalete, toate acestea (şi multe altele) fac parte din confortul care trebuie să întâmpine cumpărătorul.
Nu este toaleta locul unde femeile își reîmprospătează machiajul, sau bărbații își refac încrederea în sine privindu-se în oglindă? Aspectul îngrijit al toaletelor în astfel de spații publice pot atrage o clientelă numeroasă.  Iar noi, putem lua aminte de produsele pe care le vedem acolo.




Curățenia în spațiile publice

Toaletele din spaţiile publice trebuie să fie cât mai mari. Este important acest lucru. pentru că astfel se respectă spaţiul intim, în care cu toții ne simțim în largul nostru. Una este să simți că intri într-un loc strâmt, unde intimitatea (chiar dacă este vorba de o toaletă publică) este încălcată (acel loc strâmt este recomandat toaletelor pentru o singură persoană), alta este să vezi că ai un spațiu mare. În aceste condiții folosirea unor produse de igienă şi curăţenie de top este absolut obligatorie. Din câte știm se dau amenzi pentru nerespectarea lor. Eficiența acestor produse este remarcată (uneori chiar sancționată) de către cumpărători, care sunt foarte exigenți cu propria igienă. Este recomandat să se folosească acele produse care au o arie mare de acțiune pe suprafețele specifice grupurilor sanitare, și o persistență de lungă durată. Aceste produse trebuie să fie ușor de folosit, practice și să respecte normele de luptă împotriva poluării (de ex. emanațiile de vapori toxici).

Că tot vorbim de poluare: știați că ...

 
... un prosop dehârtie este mai bun decât un uscător de mâini, atât din punctul de vedere al aspectului cât şi al emisiilor nocive? Poate știți că folosirea aparatelor de aer condiționat nu este recomandată din cauza bacteriilor pe care acestea le împrăștie în încăpere, din cauza cărora pot suferi oamenii, animalele de casă sau plantele de apartament. Nu o dată, cred, ați fost nevoiți să curățați filtrele acestor aparate sau aţi asistat la o astfel de curăţire. Ați avut ocazia să vedeți câtă mizerie se strange în acea sită specială. Același principiu este și la uscătoarele de mâini, ele produc un zgomot puternic (cele mai silențioase sunt totuși zgomotoase), împrăștie microbii direct pe piele, dar și îngreunează eliberarea toaletei, nu o dată trebuind să aștepți să îți vină rândul. Evit folosirea acestui aparat pentru că îmi poate irita pilea (după folosirea de apă caldă, porii pielii se deschid și pielea este foarte sensibilă). Folosirea unui prosop de hârtie este mai economic, ai o libertate mai mare în uscarea mâinii, și nu trebuie să aștepte nimeni după tine. Dacă ai o piele delicată, cum v-am spus că am eu, poți tampona zona sau poți doar mângâia. Lucruri pe care nu le poți face la uscător, căruia nu i se poate regla  puterea de suflare.

Fiți cu ochii pe cei mai buni
În toaletele publice hârtia igienică trebuie să fie aptă să mulțumească cei mai exigenți clienți. Primul contact al omului, cu orice obiect din jurul lui, este cel vizual, apoi vine cel tactil, şi aici, prosoapele de hârtie (pliate, role prosop, şerveţele) au un cuvânt important de spus. În astfel de spații publice, dacă suntem mulțumiți de aceste produse, având ocazia să le probăm pe propria piele,  o să căutăm unde sunt trecuţi producătorii acelor role de hârtie igienică. Facem acest lucru pentru a le folosi și în uzul nostru caznic, pentru că acasă vrem ce este mai bun, pentru că igiena primează în toaletele noastre. Trebuiesc căutați acei producători de hârtie igienică apți să îndeplinească cerințele noastre stricte privind igiena.

Alege prosoapele de hârtie
Și atunci când gătim, sau când invităm pe cineva la masă, este de preferat să folosim prosoape pliate în loc de prosoape textile. Motivul? Prosoapele textile, prin folosirea  repetată, se poate dovedi dăunătoare, transformându-se în focare de infecţii deoarece microbii se întind pe tot materialul, îl impregnează. Cum ar fi ca doctorii, atunci când operează, să folosească prosoape textile când se șterg? Și în acest domeniu tot prosoape pliate (desigur conform unor standard medicale specifice) de unică folosință se folosesc

Igiena la îndemâna oricui

Folosirea acestor produse împotriva microbilor, produse accesibile oricui, țin nu doar microbii departe de dumneavoastră dar, în același timp, contribuiți la îngrijirea mediului înconjurător.
_________________________________________________________
Acest articol participă la concursul SuperBlog 2014


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu