sâmbătă, 16 martie 2013

Ganesha vorbește despre secretele anumitor școli de spiritualitate

Cei ancorați (e bine spus așa, ancorați? spuneți voi alt termen) în calea anevoioasă pe banda moebius a științelor care visează vizează descoperirea de sine (aici intră deci tot, de la religie la experți în șotron) știu că, fiecare școală spirituală, folosește un LIMBAJ (să-i zic de lemn?lemnul mai înflorește dar limbajul ăsta, mai ba!) propriu care are două scopuri (declarate sau ne, și chiar dacă sunt declarate, fiindcă totul este relativ, nu sunt declarate pe propria răspundere, ca la caragiale sunt semnate dar anonime). 
SCOPUL 1 de a ține la distanță străinii, de a-i face pe noii pretendenți (la soția regelui, și anume la fericire, de unde și melodia stau la rând la fericire) să privească mai atenți (rimă involuntară care nu se trage din faptul scriu poezii), unii chiar să aibă procese de conștiință că până atunci nu au învățat acel limbaj, sau mai rău, să aibă complexe de inferioritate față de noua școală (spirituală, a venit timpul să pun spirituală între două paranteze).
SCOPUL 2 de a-i face pe cei deja intrați în școală să se creadă posesorii unor coduri de acces esoterice superioare, unor termeni cunoscuți de o mică parte de oameni, inițiați este cuvântul care planează pe salivele limbilor celor ce se învârt pe acolo, lucru care aduce sentimentul de apartenență la o școală elitistă (sentimentul acesta trebuie, e MUsai, să existe, și eL chiar există în orice mediu de la cel profesional - vezi breslele-, la cel universitar -vezi profilurile, ba chiar există și în afacerea love!).
Desigur, ceea ce spun eu acum nu este nou, sunt doar niște tehnici subtile de manipulare aplicate uneori chiar involuntar. Încă din Renaștere s-au dezvăluit dedesubturile școlilor acestea cu șurub, și modul cum reușesc ele să acapareze oamenii, să îi transforme pe unii dintre ei în combatanți iraționali. A vorbit mai mult J EVOLA în excepționala care Metafizica sexului. Cine nu crede că marketing-ul se poate aplica și în religie, să mai studieze.
Bun, ce este deci M.P.? Pei, venită din practica bioenergoterapiei, cursuri la care am participat vreme de peste 3 ani, înseamnă Misiunea Personală, și discuțiile despre mp-ul fiecărui om se duc la nivelul de conștientizare, de luptă, de vedere din ansamblu a evenimentelor care ne asaltează viața. Există o scală de măsurare a mp-ului, atât cel total, cât și cel zilnic. Și scala respectivă, la rândul ei, este împănată cu termeni criptici, care mai au o menire, ce-i drept secundară, și anume: de a da o notă mai oficială, mai credibilă, unor răsuflări relative (trăiască Einstein!). Deci, da! Avem un mp zilnic, și dacă sunt nopți când nu poți dormi și o freci (sic!) la rece pe face, înseamnă că mai ai ceva de făcut pe ziua repsectivă (sau cea anterioară, în caz că trece de ora 00:00). Mp-ul este retroactiv, se adună, mai ceva ca dobânda la cămătari, el se poate dezvălui persoanei dar, vai și amar dacă îl știe și nu face nimic pentru a-l îndrepta. Deci mai bine crezi și nu cercetezi, nu te doare capul frate! Mai bine ar fi să nu îl știi. Aici m-aș opri puțin, și aș arăta cum toate (și când zic toate mă refer și la cele care încă nu s-au dezvăluit, deh! nu merităm încă) toate societățile s.e.c.r.e.t.e vorbesc despre ceva ce noi trebuie (deși Osho, când se suia în una din limuzinele lui de lux, lovind puțin ceasul rolex de portieră, spunea să nu folosim cuvântul trebuie să plătim coferința, ci să o plătim și gata), trebuie să reparăm. O să revin în alt articol, acum să continui cu mp-ul ăsta că vreau să dorm la noapte, și să vă spun cum, dacă nu ați înțeles nimic din ce am scris până acum, deși sunteți plini de elan (muncitoresc), și eu vă simt, sincer vă simt, nu înțelegeți pentru că: fie conform mp-ul vostru, nu aveți ce căuta aici ci trebuia să vă duceți să cumpărați, să zicem pâine, fie trebuie să îmi cereți iertare (dacă se poate și prin cadouri, nu m-aș supăra, telefonul meu este 0724831720) pentru anumite chestii rele pe care mi le-ați făcut (conștient sau nu, cu gândul, cu fapta, cu gestul, acum sau într-o altă viață anterioară sau într-o altă stare de agregare). Poți, dacă ești băiat drăguț, să iei mp-ul altor persoane, cum a făcut Iisus, sau oricare alt personaj mitic, lucru care îți aduce totuși (ție ca persoană căreia i s-a luat din mp) un minus, o datorie pe care cândva, o să trebuiască musai să plătești (fie iei pe respectivul într-o viață viitoare de consort(ă), fie vine la tine ca fiu, fiică, mă rog, chestii din astea din care se inspiră S.B).
MP nu poate fi anulat, poate fi ameliorat, chiar și atunci când îți este luat de altceineva, ceva în compensație trebuie să faci și tu (deschizi un blog). Terapiile care se pot aplica mp-ului sunt: PT, CL, SB. Ce înseamnă? O să dezvălui în articolele viitoare.

Un comentariu: